Recent Posts

miercuri, 22 octombrie 2014

Peripeţii in Paris!

        Nici nu am realizat când au trecut şase luni de când eu şi Sofia formăm un cuplu. În acest timp, nu numai că mi-a arătat că este foarte inteligentă şi loială, dar ne-am descoperit foarte multe pasiuni comune. Am trăit experienţe asemănătoare când am coborât cu tiroliana sau când am revăzut un televizor alb-negru. Aceste experienţe, şi nu numai, mi-au arătat că ea poate fi sufletul meu pereche, motiv pentru care doresc să o impresionez şi mai mult printr-o vacanţă romantică la Paris, ştiind cât de mult îi place Parisul pentru romantismul ce-l emană.
      În mintea mea, această idee prindea contur şi deja începusem să mă gândesc la cum ne vom bucura împreună de această vacanţă. În maxim o oră eram deja la o agenţie de turism pentru a mă interesa despre vacanţe la Paris. Mi se prezintă diferite oferte, cu excursii opţionale în jurul Parisului, dar m-am decis pentru o vacanţă doar cu vizitarea obiectivelor din Paris. Cum şi Sofia este pasionată de istorie şi obiectivele turistice istorice sunt sigur că va dori să ne bucurăm cât mai mult de atmosfera specifică Parisului. Deja mă văd cu ea la o cină romantică la piciorul Turnului Eiffel, la o cafea lângă grădina castelului Versailles sau să trecem împreună pe sub Arcul de Triumf, iar noaptea vom admira stelele din Place de la Concorde. M-am hotărât: peste o săptămână, exact în ziua în care vom aniversa şase luni de relaţie, vom fi deja în faţa castelului Versailles. Agentul de turism îmi prezintă o ofertă care se pliază pe dorinţele mele de vizitare doar a obiectivelor din Paris, iar după o analiză amănunţită, îl anunţ că doresc această ofertă, achit avansul aferent şi mă pregătesc să plec.
     "Nu doriţi şi o asigurare medicală internaţională?" - mă întreabă agentul în timp ce mă pregăteam să plec.
    "Asigurare medicală internaţională? De ce aş avea nevoie de aşa ceva când am deja o asigurare medicală privată?" - întreb, mai mult curios decât mirat.
    "În primul rând o asigurare de sănătate privată vă acoperă toate cheltuielile cu urgenţele medicale, spitalizarea şi intervenţiile chirurgicale, atât timp cât aceste intervenţii au loc pe teritoriul României. Dacă doriţi vă prezint oferta de asigurare medicală internaţională oferită de MediHelp Internaţional. În primul rând această are acoperire internaţională, ceea ce asigură îngrijire medicală oriunde în lume şi acoperirea tuturor cheltuielilor privind spitalizarea şi alte costuri conexe, de la intervenţiile medicale până la serviciile de transplant." - îmi spune în timp ce îmi oferă un pliant cu oferta de asigurare medicală de la MediHelp Internaţional.
     "Adică vreţi să spuneţi că în cazul în care, Doamne fereşte, am parte de un accident pe teritoriul altei ţări şi am nevoie de spitalizare sau intervenţie chirurgicală, această asigurare îmi oferă linişte sufletească acoperind toate cheltuielile cu eventualele intervenţii chirurgicale? Dar care este valoarea maximă acoperită de această asigurare? Întreb pentru eventualitatea în care, Doamne fereşte, valoarea totală a cheltuielilor cu spitalizarea şi intervenţiile chirurgicale va depăşi suma disponibilă la mine, în acel moment." - întreb puţin îngrijorat de probabilitatea unui posibil accident în timpul vacanţei noastre în Paris.
    "De obicei asigurările medicale internaţionale acoperă toate aceste cheltuieli în limita unei anumite valori. În schimb cei de la MediHelp Internaţional au un nou plan de asigurare denumit MediHelp Superior Plan care, nu numai că vă oferă o valoare maximă a asigurării medicale de 2,5 milioane de euro pe an de asigurare, dar veţi avea posibilitatea de a alege ţara în care doriţi să beneficiaţi de îngrijire medicală. În plus acoperă şi alte cheltuieli, de la serviciile medicale private la cele mai renumite instituţii medicale din lume, beneficiind de serviciile celor mai buni specialişti. Acest plan de asigurare oferă servicii de urgenţă şi asistenţă 24 de ore din 24 şi 7 zile din 7." - îmi spune în timp ce-mi arată oferta privind acest nou plan de asigurare.
     "Dacă aleg acest plan de asigurare acoperă toate cheltuielie şi toate urgenţele medicale şi că pot beneficia de serviciile celor mai buni specialişti în cele mai bune condiţii atunci da, aleg această asigurare cu valoarea maximă a asigurării, cel puţin pentru această vacanţă la Paris. Sper să nu fie nevoie să apelez la această asigurare, dar este mai bine să previi decât să tratezi. Sau, cum spune o vorbă românească, <<Paza bună trece primejdia rea!>>. Vă rog să întocmiţi acest timp atât pentru mine cât şi pentru Sofia aferent perioadei pe care o vom petrece în Paris. " - spun în timp ce închei contractul pentru această asigurare.
       După ce agentul de turism îmi rezervă biletele de avion, camera de hotel şi întocmeşte asigurarea medicală internaţională pentru mine şi Sofia, mă declar mulţumit şi plec spre casă, abia aşteptând să ajung pentru a-i spune Sofiei ce surpriză am pentru ea.
     Cum intru în casă un miros îmbietor mă înconjoară. "Iar vrea scumpa mea să mă răsfeţe cu ceva bun făcut de mânuţele ei. Cum să nu o iubesc şi să nu o răsfăţ cu o săptămână la Paris?" - mă întreb în timp ce mă apropiam de bucătărie.
     "Bună honey! Ce bine că ai ajuns. În 10 minute este gata mâncarea. Am pregătit mâncarea ta preferată." - îmi spune în timp ce mă apropiam de ea şi mă pregăteam să o îmbrăţişez.
    "Nu mă îmbrăţişa că miros a mâncare şi am și şorţul murdar." - îmi spune în timp ce încearcă să scape din îmbrăţişarea mea.
     "Nu contează honey! Eşti atât de frumoasă cu acest şorţuleţ pe tine. Cum aş putea să nu te îmbrăţişez şi să nu te sărut când mă răsfeţi cu mâncarea mea preferată?" - întreb în timp ce o sărut.
     "Mă duc să fac un duş şi peste 10 minute vin să te ajut să pregăteşti masa." - îi spun după care o mai sărut odată.
     După numai 10 minute îmi fac apariţia în sufragerie cu două lumânări parfurmate, cu aromă de căpşuni (preferata ei) şi o sticlă de vin roşu. Observând că ea nu terminase de pregătit cina setez sistemul audio pe melodii de dragoste şi intru în bucătărie pentru a o ajuta. După doar două minute amândoi eram în sufragerie cu farfuriile de mâncare în mâini.
    "Cu ce ocazie toate acestea?" - mă întreabă arătând spre lumânările aprinse şi muzica ce se aude în surdină.
     "Aşa cum tu mă răsfeţi consider că şi eu ar trebui să te răsfăţ." - îi spun în timp ce o ajut să se aşeze.
     O privesc când mănâncă. Este atât de frumoasă, indiferent de momentul zilei sau de ceea ce face.
     "Honey, ţi-ar plăcea să ne bucurăm de o cină romantică la picioarele turnului Eiffel?" - o întreb în timp ce o admir cum mănâncă.
     "Honey, doar ştii că sunt înebunită după Paris şi după atmosfera sa. Bineînţeles că mi-ar plăcea, dar cine ştie când vom avea timp să ajungem şi acolo? Doar ştii că asociaţia ne ocupă tot timpul. Îmi doresc să avem parte de timp doar pentru noi doi. Mă mulţumesc şi cu o săptămână, dar să fim doar noi doi într-un oraş romantic, aşa cum este Parisul." - îmi spune în timp ce mă priveşte cu ochii plini de dragoste.
     "Cum să nu o iubeşti în astfel de momente?" - mă întreb în timp ce scot din buzunar biletele de avion şi rezervarea camerei de hotel.
     "Honey, am o surpriză pentr tine. Peste o săptămână noi aniversăm 6 luni de când formăm un cuplu. 6 luni minunate şi pline de iubire. 6 luni în care mi-ai arătat pentru ce merită să lupt. Honey, iubirea mea, ştiu cât de mult îţi doreşti o vacanţă la Paris, în care să ne destindem doar noi doi, motiv pentru care am făcut deja rezervarea pentru o săptămână la un hotel lângă turnul Eiffel. Şi eu îmi doresc ca în seara în care vom aniversa 6 luni să ne bucurăm de o cină romantică lângă turnul Eiffel." - îi spun în timp ce vin lângă ea şi îi ofer rezervarea la hotel.
      "Şi nu trebuie să te îngrijoreze volumul de muncă de la asociaţie. Am mare încredere în secretarele noastre şi sunt sigur că se vor descurca." - încerc să o liniştesc în timp ce o sărut.
      "Te iubesc honey, pentru ceea ce eşti şi pentru ceea ce faci pentru mine." - îmi spune în timp ce mă sărută şi ea.
     Peste o săptămână urcam în avion pentru a ajunge în "oraşul luminilor", iar peste numai două ore picioarele noastre călcau, pentru prima dată, asfaltul parizian. Priveam chipul Sofiei şi eram încântat văzând cât de fericită era. Mă ţinea de braţ şi privindu-ma îmi şopti: "Mulţumesc!".
      În ziua în care am ajuns în Paris aniversam 6 luni de relaţie şi, cum am ajuns în jur de ora prânzului, am decis să ne plimbăm şi să vizităm principalele obiective turistice ale Parisului, iar seara să ne bucurăm de o cină romantică la picioarele turnului Eiffel. Astfel, cu Sofia la braţul meu drept, am reuşit să vizităm Palatul Versailles, Muzeul Luvru, Catedrala Notre Dame şi Basilica Sacre Coeur şi am trecut împreună pe sub Arcul de Triumf. Cum, între timp, seara s-a lăsat peste oraşul încărcat de romantism ne-am îndreptat paşii spre restaurantul de lângă turnul Eiffel, unde aveam o rezervare pentru două persoane.
     Cina o începem cu o porție de fructe de mare și un vin alb dulce. Ce poate fi mai plăcut decât să te bucuri de mâncarea preferată alături de persoana iubită în orașul iubirii? Continuăm cina cu o porție de mușchi de vită în sos roșu și un vin roșu dulce. În acel moment, la masa noastră, își făcu apariția un cântăreț ambulant ce cânta la vioară. Îl rog să interpreteze o melodie de dragoste în timp ce ne bucurăm de tot ce ne înconjoară, de la mâncarea bună până la atmosfera plină de iubire. Desertul a fost pe măsură, un răsfăț al papilelor gustative.
       Cum toată ziua a fost plină de romantism, dorim să o încheiem în aceeași tentă și, înainte de a ne retrage în camera de hotel pentru a ne bucura de prima noapte de dragoste pe pământ parizian, decidem să privim stelele din Places des Vosges.
      La prima trecere de pietoni nesemaforizată, după ce ne-am asigurat că nu se apropie nici o mașină din partea stângă și nici din partea dreaptă, ne-am încumetat să traversăm când, în același moment, din partea stângă apăru o mașină cu viteză ce ne lovi în plin.
      Câd deschid ochii văd numai alb în jurul meu. Sunt imobilizat în pat iar deasupra mea veghea un doctor însoțit de o asistentă.
     "Bine ați revenit printre noi. Am crezut că v-am pierdut." - îmi spune doctorul în timp ce mă consulta.
     "S-S-S-So-fia!" - abia apuc să șoptesc după care închid ochii.
     Când redeschid ochii văd lângă patul meu doi doctori și o asistentă.
     "Bună seara domnule! Încercați să nu vă mișcați. Cum vă simțiți?" - mă întreabă doctorul mai în vârstă.
    "Nu pot să-mi dau seama. Unde sunt și cine sunteți dumneavoastră?" - întreb încercând să înțeleg ceva din ceea ce se întâmplă.
    "Eu sunt profesorul universitar doctor Dupont, șeful secției de chirurgie generală din cadrul spitalului Pitié-Salpêtrière din Paris. Dumnealui este domnul Bernard - profesor universitar doctor honoris causa și președintele Colegiului Medicilor din Franța. Sunteți într-un salon privat al secției de chirurgie din cadrul Spitalului Pitié-Salpêtrière din Paris. Aici aveți parte de cele mai bune servicii medicale și de cei mai buni specialiști din domeniu. Vă amintiți cum ați ajuns aici?" - mă întreabă doctorul mai tânăr.
     "Îmi amintesc doar că voiam să văd stelele din Places des Vosges alături de iubita mea Sofia. Sofia! Ce face Sofia?" - întreb în timp ce încep să mă liniștesc.
    "Încercați să vă liniștiți. Domnișoara Sofia este pe mâini bune. Cei mai buni specialiști în domeniu se ocupă de sănătatea ei. Am să vă povestesc cum ați ajuns la noi. Acum 4 zile ați suferit un accident rutier. Un șofer, ce conducea sub influența alcoolului, nu v-a acordat prioritate la trecerea de pietoni și, având viteză, v-a lovit în plin. Serviciul unic de urgență a fost anunțat imediat și o ambulanță a fost trimisă la locul accidentului. Medicul de pe ambulanță, observând că aveți asigurarea medicală MediHelp Superior Plan a decis să vă trimită, atât pe dumneavoastră cât și pe tânăra ce vă însoțea, la Spitalul Pitié-Salpêtrière din Paris pentru a beneficia de cele mai bune servicii medicale. Dumneavoastră ați suferit fracturi multiple, atât în zona toracelui cât și la membrele inferioare. Nu vă îngrijorați pentru că cei mai buni doctori chirurgi s-au ocupat de dumneavoastră. Din păcate, domnişoara Sofia a suferit leziuni mai grave: multiple fracturi la ambele membre inferioare, multiple fracturi la membrul superior stâng, comoţie cerebrală şi fractură de splină. Momentan este în comă, dar situaţia ei este stabilă. Cei mai buni doctori ortopezi şi neurochirurgi din Franţa s-au ocupat de cazul ei. Toate intervenţiile chirurgicale au fost un succes. În maxim două zile ne aşteptăm ca domnişoara Sofia să-şi revină din comă, urmând o perioadă de recuperare în care cei mai buni specialişti în chirurgie plastică şi specialişti în recuperare fizică se vor ocupa de recuperarea dumneavoastră şi a domnişoarei Sofia. În acelaşi timp, preşedintele Colegiului Psihologilor din Franţa vă va consilia pentru a trece fără traume psihice peste acest accident nefericit. Cei mai buni doctori specialişti şi ţară se vor ocupa de dumneavoastră şi de domnişoara Sofia pentru a ieşi din acest spital aşa cum arătaţi şi cum vă simţeaţi înainte de tragicul accident." - spuse doctorul mai în vârstă.
 Lumea era a noastră şi noi aparţineam lumii!".
    Auzind asememea veşti m-am liniştit puţin şi am reuşit să adorm cu gândul la Sofia şi la seara în care noi doi trebuia să aniversăm 6 luni de relaţie. Peste două zile Sofia se trezi din comă şi o aduse în salonul privat în care eram doar eu. Patul ei era lipit de partea stangă a patului meu astfel încât, din când în când, mâinile noastre se atingeau arătându-ne afecţiunea unuia pentru celălalt. Vorbeam tot timpul şi ne declaram iubirea unul pentru celălalt. Peste două săptămâni puteam să ne ridicăm în fund şi să ne privim mai bine. Arătam ca două mumii, dar noi nu conta, era de ajuns că eram unul lângă celălalt în acelaşi salon. "
   Zilele treceau, una câte una, şi datorită medicilor specialişti şi a asistentelor ce aveau grijă de sănătatea noastră, îmbunătăţirile se observau de la o zi la alta. Cu ajutorul doctorului specialist în ortopedie am reuşit să păşim din nou după numai două luni. Iniţial doar punând picioarele jos şi mişcându-le cât mai puţin. Durerile erau îngrozitoare, dar încurajându-ne reciproc şi cu ajutorul doctorilor specialişti şi a asistentelor, ce au dat dovadă de profesionalism, am trecut peste dureri şi după alte patru săptămâni făceam primii paşi cu ajutorul cârjelor.
     În urma intervenţiilor chirurgicale am rămas amândoi cu cicatrice foarte urâte, motiv pentru care medicul specialist în chirurgie plastică a început procedurile necesare pentru îndepărtarea acestora. La patru luni de la nefericitul accident puteam merge pe propriile picioare fără să fiu ajutat de asistentă sau cârje. Nici bastonul nu-mi mai era de folos. Sofia mai simţea o uşoară durere în braţul stâng, dar doctorii au asigurat-o că în maxim o săptămână aceasta va dispărea cu ajutorul medicamentaţiei corespunzătoare, motiv pentru care au decis să ne mai ţină, sub observaţie, pentru încă două săptămâni.
     După aceste două săptămâni eram pregătiţi să părăsim acest spital complet vindecaţi şi fără nici o cicatrice sau durere rezultată în urma acelui accident. Considerând că a sosit momentul pentru a rezolva decontarea serviciilor medicale, de care am beneficiat în aceste patru luni şi jumătate, iau legătura cu directorul general al acestui spital pentru a vorbi despre acest aspect. Directorul spitalului era chiar profesorul universitar doctor Dupont, care mă asigură că nu trebuie să achit nici un serviciu deoarece eu şi Sofia am beneficiat de asigurarea specială MediHelp Superior Plan ceea ce înseamnă că MediHelp Internaţional va acoperi toate cheltuielile aferente perioadei de spitalizare, intervenţiilor chirurgicale şi post-chirurgicale de care am beneficiat.
      După stabilirea acestui aspect eu şi Sofia am decis să mai petrecem două zile în Paris, înainte de a ne întoarce acasă. Astfel ne-am bucurat de o nouă cină romantică la picioarele turnului Eiffel, am admirat stelele din Places des Vosges şi ne-am bucurat de prima noapte de dragoste în oraşul iubirii.


Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2014!

0 comentarii: