Recent Posts

luni, 13 octombrie 2014

Sandvișul potrivit pentru şeful nepotrivit!

      Un sondaj realizat în primăvara anului 2013, printre locuitorii capitalei, a reliefat principalele criterii în alegerea locului de muncă, Surprinzător, dar salariul ocupă locul cinci în topul criteriilor de selecţie a noului loc de muncă. Cel mai important aspect fiind buna colaborare cu şeful şi o bună atmosferă la locul de muncă.
      Dar ce faci dacă îţi place locul de muncă, lucrezi într-o atmosferă optimistă colaborând foarte bine cu colegii tăi, dar şeful abia aşteaptă să te dea afară la prima greşeală? Încerci să-l cucereşti, desigur. Cum? Cu sandvişul potrivit pentru şeful nepotrivit!
       La o cafenea, două bune prietene, una blondă şi una brunetă, se reîntâlnesc după câţiva ani:
       "Ce mai faci draga? Cum îţi mai merge? Am auzit că te-ai măritat?" - întrebă blonda, în timp ce comanda o cafea neagră.
       "Aşa este. Mi-am luat un super bărbat: toată ziua mă dezmiardă şi are grijă de mine. În schimb, şeful mă omoară. Mi-am schimbat serviciul de vreo două luni şi am dat peste un şef care toată ziua ne cicăleşte. Şi pe mine şi pe ceilalţi colegi. Nu ştiu ce să mai fac cu el?" - se plângea bruneta, în timp ce trăgea cu nesaţ dintr-o ţigară.
       "Faci ce am făcut şi eu: îl cucereşti cu sandvişul potrivit. Spune-mi mai multe despre el ca să-ţi spun ce să pui în acel sandviş pentru a-l cuceri." - spuse blonda în timp ce-și savura cafeaua neagră.
      "Ce să-ţi spun? Este un şef robot: toată ziua bună ziua numai muncă şi iar muncă. Cum ne vede că stăm puţin se ia de noi. Chiar ne întrebăm dacă are soţie sau copii pentru că până acum nu am observat nici o fotografie pe biroul lui din care să reiasă că îl aşteaptă cineva acasă. Dă-mi un sfat, te rog, ce trebuie să facem pentru a ne lăsa mai liberi?" - se lamenta bruneta în timp ce-şi stingea ţigara.
 "Fii atentă, pentru că nu este complicat! Îi faci un sandviş cu anumite alimente care îl vor linişti şi îl vor face mai sociabil. Pe o felie de pâine prăjită trebuie să pui o cremă de brânză cu verdeaţă ca fiind primul strat întins pe felia de pâine, apoi aşezi o frunză de spanac pentru că cine are o pasiune pentru spanac înseamnă că are şi un suflet melancolic. Peste frunza de spanac vei aşeza două felii de vinete coapte pentru că acestea caracterizează oamenii bine intenţionaţi şi peste toate acestea vei mai aşeza două-trei felii de roşii pentru că acestea caracterizează persoanele care descoperă sensul vieţii în grija pentru familie şi copii. Crede-mă că dacă îi oferi acest sandviş, timp de cinci zile consecutive, începând cu a doua săptămână vei avea parte de un şef mult mai înţelegător şi mai comunicativ. Va ajunge să stea toată ziua cu voi, într-o lungă pauză de cafea!" - spuse blonda, după care mai comandă o cafea.
     "Mulţumesc pentru sfat, m-ai ajutat enorm! Ce sfat îmi dai pentru un şef care una spune şi alta face? Am o prietenă care mi se plânge de şeful ei. Atunci când are nevoie de mai mult timp liber sau de câteva zile libere şeful respectiv promite că i le oferă dar, după câteva zile, uită de promisiunile făcute." - spuse bruneta în timp ce-şi aprindea altă ţigară.
    "În primul rând are nevoie de un sandviş cu alimente care stimulează memoria, pentru a nu mai uita ce promite. Printre acestea putem include câteva legume verzi, precum varza verde şi frunzele de nap. Dacă vrei şă-i îmbunătăţeşti şi mai mult memoria, astfel încât niciodată să nu mai uite ce promite, poţi să-i mai adaugi si câteva felii de avocado care, de asemenea, sunt şi ele benefice memoriei. Şi nu trebuie să uităm 100 gr de somon afumat care, datorită grăsimilor esenţiale omega-3 conţinute în carnea sa, previne instalarea demenţei. Iar dacă este şi fan brânză, întâi vom pune un strat de cremă de brânză cu usturoi. Peste toate aceste alimente vom adăuga câtega felii de praz sau ceapă roşie pentru că prazul (dar şi ceapa roşie) este hrana intelectualilor şi a oamenilor cu o gândire logică bine dezvoltată, care-și respectă cuvântul dat." - spuse blonda în timp ce-şi comandă un asemenea sandviş.
     "Dar ce sandviş recomanzi pentru un şef misterios care stă toată ziua în birou când ai nevoie de un sfat, dar mereu este prezent când se întâmplă ceva rău, pentru a găsi ţapul ispăşitor?" - întrebă bruneta în timp ce admira meniul de sandvişuri în cautarea celui ideal.
  "Cu acest tip de şef este puţin mai greu, dar nu imposibil, să-l schimbi. Dacă stă mai mult timp în birou înseamnă că îţi arată încredere, dar dacă vrei să devină mai sociabil și mai indulgent, ai nevoie de uirmătoarea combinaţie de sandviş: pe felia de pâine vei aşeza întâi o felie de brânză feta tetra pack (ce este săracă în colesterol având 21% ulei de palmieri şi este bogată în vitamine E, fiind antioxidant natural).  Fiind o specialitate daneză din lapte de vacă şi cremoasă o putem asorta cu tot felul de legume, iar dintre legumele ce-l vor ajuta pe acest şef să devină mai sociabil, vom folosi două felii de morcov fiert pentru un suflet melancolic, o jumătate de ardei verde deoarece caracterizează oamenii bine intenţionaţi şi două felii de cartofi copţi pentru a ajuta acest şef să devină o persoană echilibrată, care arată toleranţă faţă de opiniile altora. Şi peste toate acestea mai aşezi o felie de pâine pe care ai întins deja o felie din aceeaşi brânză feta tetra pack. Toate acestea îți vor transforma șeful, în mai puțin de două săptămâni, dintr-o persoană retrasă și mereu în cautarea vinovatului într-o perosoană comunicativă și amiabilă." - spuse blonda în timp ce gusta dintr-un sandviş asemănător.
      "Până aici m-ai ajutat, dar spune-mi cu ce sandviş aş putea îmblânzi un şef soacră, adică acel şef care critică tot timpul, făcându-te să te simţi prost?" - întrebă bruneta în timp ce comandă un sandviş cu brânză cottage cu măsline verzi pentru a visa că este la mare, într-o vacanţă exotică sau într-o livadă de măslini, pentru câteva momente uitând de stresul de la serviciu.
      "Înainte de a-i oferi un anumit sandviş trebuie să-i arăţi că nu te dor criticile sale şi că, cel mai bine, ar fi să păstrezi distanţa. Îţi recomand un sandviş care alungă stresul, atât pentru angajat cât și pentru șef. Începem, cu aşezarea pe o felie de pâine albă, a unei bucăţi brânză proaspătă de vaci, fină, naturală, delicioasă cu doar 0,2% grăsime. Peste această brânză uşoară aşezăm o felie de piept de curcan prăjit pe grătar deoarece are proteinele necesare pentru a oferi saţietate pentru mai mult timp ceea ce duce la o creştere a puterii de concentare şi la o reducere a stresului. Peste acestea aşezăm o felie de caşcaval Sofia şi două felii de roşii. Bineînţeles că peste feliile de roşie poţi aşeza câteva felii de castravete murat pentru ca șeful să înţeleagă aluzia, dar îi faci şi un bine pentru că acest castravete murat este un bun laxativ şi ajută la eliminarea toxinelor din corp. Poate aşa scapă de acest caracter specific soacrelor. Cu un asemenea sandviş vei reuşi, după doar câteva zile, să-ți transformi șeful din scorpie în mielușel." - spuse blonda în timp ce comandă o altă cafea.
      "Dar pentru un şef calculator ce-mi recomanzi? Mă refer la acel şef care tot timpul umblă cu un calculator la el şi face calcule peste calcule iar angajaţii săi se traduc în cifre. Pentru el întotdeauna cifrele trebuie să crească neinteresându-l dacă pentru astă o parte din angajaţii lui sunt nevoiţi să facă ore suplimentare." - spuse bruneta, amintindu-şi că a avut şi ea cândva un astfel de şef.
    "Pentru început vom încerca să îmbunătățim memoria, pentru a scăpa de calculator, dar și să-l relaxeze, iar pentru aceasta vom face o combinaţie între ingrediente care ajută memoria şi ingrediente care ajută la relaxare. Începem cu o brânză proaspătă de vaci, deoarece este bogată în calciu, magneziu şi proteine, toate acestea ducând la o memorie de fier. Peste brânză vom aşeza o felie de carne slabă de vită prăjită la grătar pentru că proteinele din această carne măresc capacitatea de concentrare. Peste bucata de carne vom aşeza două felii de cartof dulce prăjit în cuptor, fiind bogat în magneziu el reprezintă un adevărat relaxant muscular. Peste cartof vom aşeza o legumă verde, de exemplu o frunză de salată sau spanac deoarece compensează deficitul de magneziu, calmând migrenele şi scăzând oboseala. Peste toate acestea adăugăm câteva bucăţi de ton din conservă (fiind bogat în fibre şi proteine oferă o senzaţie de saţietate fără să mănânci mult şi ajută la reducerea grăsimii din organism ducând la îmbunătăţirea metabolismului, oferind un plus de energie corpului prin cantitatea de carbohidraţi) şi câteva boabe de porumb fiert (protejează inima, rinichii, ficatul, sistemul nervos oferind un plus de vitalitate)." - spuse blonda în timp ce achită nota de plată şi amândouă se pregăteau să plece înapoi la serviciu.



                                              Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2014!

2 comentarii:

Pentru "seful soacra" ar merge si-un sendvis cu clei :) Asa sta cu falcile inclestate si cicali nu mai poate :) Spor!

Faina abordarea! Mi-a placut sendvisul pentru seful cu memorie scurta :)))).Mult succes!